Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uvjeti korištenja

Vlada se riješila 40 vozila, ušteda 16 milijuna kuna

vw passat
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/3
13.01.2012.
u 08:00

Neograničenu uporabu mobitela imat će članovi Vlade, zamjenici ministara i pet dužnosnika.

Broj državnih dužnosnika koji će imati pravo non-stop koristiti se službenim automobilom smanjen je jučerašnjom Vladinom odlukom o uvjetima korištenja automobila, mobitela, poslovnih kreditnih kartica...

To su pravo izgubili bivši državni tajnici, a dobili novi zamjenici ministara.

Limit od 400 kuna

– Time se otvara mogućnost da unutar svih ministarstava smanjimo broj automobila za barem četrdesetak – rekao je potpredsjednik Vlade Neven Mimica.

Iako, kako doznajemo, u Vladi nisu radili kalkulacije o eventualnoj uštedi, lako je ugrubo procijeniti moguću uštedu. Naime, kako zamjenici ministara imaju pravo poput bivših državnih tajnika koristiti se automobilom "gornje srednje klase", odnosno vozilom u rangu audija A6 koji stoji oko 400 tisuća kuna, ispada da 40 vozila manje znači uštedu od 16 milijuna kuna. Štoviše, pri budućoj nabavi automobila putem operativnog leasinga Vlada, doznajemo, ozbiljno razmišlja da umjesto audija A6 nabavlja jeftinije automobile.

– Ne vidim zašto zamjenici ministara ubuduće ne bi vozili automobile u rangu passata – kaže naš sugovornik. Time bi se, pak, uštedjelo dodatnih pet do šest milijuna kuna. S druge strane povećali su broj dužnosnika koji imaju pravo na službenog vozača 24 sata dnevno, ali nije jasno hoće li zapošljavati nove ili će stari vozači raditi više.

Službene mobilne telefone moći će bez ograničenja koristiti samo članovi Vlade, zamjenici ministara i još petero dužnosnika dok će nižerangirani članovi nove administracije imati limit od 400 kuna. U slučaju da potroše više, razliku će podmiriti iz plaće.

Croatia Airlines, doviđenja!

– U pregovorima s mobilnim operatorima pokušat ćemo ishoditi niže tarife za cjelokupnu državnu upravu – rekao je Mimica.

Zanimljivo, dok je vlada Jadranke Kosor inzistirala da se, kad god je moguće, koriste uslugama državne tvrtke Croatia Airlinesa, odsad će dužnosnici putovati aviokompanijom koja im ponudi nižu cijenu.

Komentara 101

TE
Testera
08:10 13.01.2012.

Svaka čast.

SC
scary
08:13 13.01.2012.

e ovo je baš lijepo vidjeti! još kad ukinu ovlaštene saborske mirovine, milina jedna. svaka čast!

TO
Toni50
10:49 13.01.2012.

Vlada se riješila 40 vozila, ušteda 16 milijuna kuna, koje su odlučili da svi skupa zapiju jel sada više nevoze !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije